Hverdag,  Træning

Noget om at finde sin rette træningshylde…

Jeg er glad for at træne. Altså sådan helt nederen, irriterende, jeg-nyder-det-faktisk-glad. Det er en ny følelse, hvilket er pænt tankevækkende, når man tænker på, hvor mange år af mit liv, jeg har brugt på at træne på et rimelig fornuftigt niveau. Jeg har forsøgt mig med ALVERDENS forskellige træningsformer, og flere af dem har været drevet af alt mulig andet end ægte lyst. I en periode ville jeg fx gerne være sådan én, der løb. Altså sådan en outdoorsy én, der elskede den friske luft, var i ét med naturen, fik “tømt hovedet, noget med at den ene fod foran den anden var noget meditativt bla bla… Sandheden er bare, at jeg ikke er specielt vild med at løbe. Jeg gør det af og til, men der skal saftsuseme godt nok musik i ørerne, før det kører… På et tidspunkt prøvede jeg også kræfter med kitesurfing. Jeg havde en kæreste, der kitesurfede, så jeg ville gerne være sådan en sej, henkastet surferbabe med saltvand i håret. Fast forward til Hvidovre Havn i stiv modvind, en hel masse bøvlet udstyr, mere sand end saltvand i håret, kæmpe store ting der skulle hænge til tørre i en evighed. I en lejlighed. På tredje sal. Safe to say, nogen surferbabe bliver jeg nok aldrig. Og det har jeg langt om længe sluttet fred med, men det tog lidt tid.

Nu har jeg nemlig fundet den træningshylde, der gør mig ægte glad. Det er ikke overraskende den gode gammeldags styrketræning, det handler om, men hvor jeg i mange år har dyrket den i et så-mange-som-muligt-på-kortest-mulig-tid-agtigt crossfit miljø, hvor jeg kastede om mig med lige dele talkum, hård hud, AMRAPs og EMOTM, er jeg nu endt et helt andet sted. For mig blev det mødet med et nyt center, en ny, langt mere holistisk (det lyder hokus pokus, I know, men det er det ikke – sværger!) tilgang og et sæt meget flossede mavemuskler efter to graviditeter, der gjorde det. I dag træner jeg langsommere, fokuserer på min vejrtræning, koncentrerer mig om min teknik og lader lysten drive værket. Og det virker. Jeg drak sygt meget Matilde kakao og tog 30 kg på under begge graviditeter (mere om det en anden gang) og er nu højere i muskelmasse og lavere i fedtprocent, end før jeg blev gravid første gang.

Nå, men forleden havde jeg en time uden børn og kørte den her full body sag:

 • Opvarmning: 5 min på løbebånd
 • Superset 1 (Begge øvelser x 3)
  • 1 min spurt på løbebånd
  • Walking lunges med vægtskive over hovedet frem og tilbage i salen
 • Superset 2 (Begge øvelser x 3)
  • 10 burpees
  • 10 x dødløft
 • Superset 3 (Begge øvelser x 3)
  • 15 x kettlebell swings
  • 20 x step ups
 • Superset 4 (Begge øvelser x 3)
  • 20 x kettlebell snatch (10 til hver side)
  • 20 x alternating lunges med vægtstang (10 til hver side)
 • Superset 5 (Begge øvelser x 3)
  • 250 m på romaskinen
  • Maveøvelse (nothing fancy – tilpasset min rectus diastase)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: